Anunțul zilei de la ING Bank, motivul pentru care ai face bine să-ți banii în bancă: ce se întâmplă cu dobânzile
Odată cu inflația și devalorizarea leului românesc, băncile din România se grăbesc să te motiveze să nu renunți la moneda națională și, mai mult decât atât, să renunți la practica de a-ți ține banii la saltea. Cel mai recent anunț în acest sens vine de la ING Bank.
În ultimele săptămâni, tot mai multe bănci au făcut anunțuri legate de creșterea dobânzilor la depozite la lei românești, atât pentru persoane fizice, cât și juridice. Banca Transilvania s-a aruncat chiar și la sporirea dobânzilor la euro, în mod surprinzător. În cazul ING Bank vorbim exclusiv de sporirea dobânzilor la depozitele pentru persoane fizice, dar și pentru conturile de economii.
Dobânzile ING Bank, mai profitabile decât la concurență
”ING Bank a reintrodus Depozitul Bonus în aplicația de internet și mobile banking ING Home’Bank în luna aprilie. El poate fi accesat 100% online sau din rețeaua ING Office și se aplică sumelor noi ce sunt economisite, în limita a 500.000 de lei. Depozitul Bonus oferă o dobândă de 6% pe an, pentru o perioadă de patru luni. În caz de nevoie, banii din Depozitele Bonus pot fi retrași și înaintea scadenței de patru luni, fără a pierde dobânda acumulată.”, se arată în comunicatul băncii olandeze.
Pe lângă produsul detaliat mai sus, Depozit Bonus, ING Bank îți oferă și depozite la termen ”tradiționale”, cu scadență la trei luni, șase luni sau un an. În funcție de varianta pentru care optezi, ai acces și la una din trei tipuri de dobândă:
- depozit cu scadență la 3 luni – dobândă de 3,5% pe an;
- depozit cu scadență la 6 luni – dobândă de 4% pe an;
- depozit cu scadență la 1 an – dobândă de 6% pe an.
În cazul celor care optează pentru conturile de economii și și-au făcut un obicei din a pune bani deoparte la intervale mai mult sau mai puțin regulate de timp, se bucură și ei de o dobândă un pic mai mare. După aproximativ șase ani în care a fost neschimbată, sub 1%, acum te bucuri de 2% pe an.
Dacă vrei să înțelegi mai bine ce înseamnă conturile de economii în accepțiunea ING Bank, particularitățile din spate sunt următoarele. ”Conturile de economii pot fi deschise din rețeaua ING Office sau direct din ING Home’Bank, nu presupun niciun cost, pot fi personalizate și se pot retrage bani din ele oricând, fără a se pierde dobânda acumulată. Pentru a-i ajuta pe clienți să economisească, ING oferă și opțiunile de plăți recurente, respectiv serviciul Round-up, care rotunjește tranzacțiile cu cardul de debit și transferă diferența direct în contul de economii.”, se mai arată în același comunicat.